top of page

Živě vysílaná debata Právničky LIVE! s elitními advokátkami i topmanažerkami

Poslední letošní živě vysílaná debata Právničky LIVE! se uskutečnila ve středu 6. prosince od 10:30 do 12:00 na INFO.CZ. Další z pravidelných živých streamů projektu #PRVNÍCH100LET se zaměřil na různorodá témata napříč právnickou profesí.



Pozvání do debat s moderátorem Jaroslavem Kramerem v rámci předvánočního streamu přijaly elitní advokátky i topmanažerky. V prvním panelu vystoupila Barbora Vlachová z advokátní kanceláře Císař, Češka, Smutný – vedoucí právního týmu, který se zabývá především kyberbezpečností, digitální transformací a právem IT. Dalším hostem byla Marianna Galusová, local partner pražské kanceláře White & Case, kde působí v rámci skupiny právníků se zaměřením na fúze a akvizice a nemovitostní právo. Společně se věnovaly například výzvám spojeným s legislativou a s proměnou advokacie jako takové, dále otázce užití umělé inteligence v právu nebo tomu, zda mají advokátní kanceláře aktivně propagovat diverzitu a inkluzi. Debatu si můžete připomenout ZDE.


Hostem druhého panelu byla Jitka Chizzola, která patří téměř 30 let mezi nejúspěšnější topmanažerky u nás. Od roku 1994 je generální ředitelkou české pobočky pojišťovny DAS. Věnovala se třeba propojení práva a umělé inteligence nebo tomu, zda mají „právníci z korporátů“ stejně blízko k lidským příběhům jako ostatní právnické profese. Odkaz na debatu ZDE.


Živé vysílání uzavřela debata, do které dorazila Eva Novotná z advokátní kanceláře Sokol, Novák, Trojan, Doleček a partneři, která se specializuje na trestní právo a Martina Waliczková, expertka na M&A z advokátní kanceláře Bird & Bird. Společně probraly nejen působení advokátek ve specializovaných oborech jako je trestní právo, ale také “návod“, jak pomoci introvertkám prosadit se ve světě advokacie, který přeje spíše extrovertům. Závěrečná debata ZDE.



Pokud nechcete zmeškat novinky projektu #PRVNÍCH100LET, přihlaste se k odběru našeho newsletteru na domovské stránce webu.


bottom of page