top of page

Svému týmu jsem oporou. Chci, aby se cítil dobře a i díky tomu odváděl dobrou práci

Martina Dvořáková na svou pozici vedoucí oddělení likvidace škod v pojišťovně právní ochrany D.A.S. “vyrostla” z řad zaměstnanců. A když si tehdy jakožto nejmladší přihlášená do výběrového řízení přiliš nevěřila, říkala si, že to zkusí. A její kolegové ji v tom s radostí podporovali. Jaký pro ni byl kariérní postup? A co by poradila dalším ženám na vedoucí pozici? I o tom mluvila optimistická právnička v rámci třetího živého streamu Právničky Live!



Martina Dvořáková v současnosti kombinuje ve své práci manažerskou a právní pozici. Vede tým právníků v oddělení likvidace škod, se kterými společně konzultuje postupy a procesy, jak pomoci konkrétnímu klientovi. V rámci pojišťovací povinnosti spolu posuzují, na co má klient nárok z pohledu pojistné smlouvy.


Pro Martinu jakožto vedoucí oddělení je velice důležité, aby se její tým cítil dobře. Je spravedlivá a má optimistickou povahu. Snažím se svůj tým pozitivně motivovat. Když není dobrý den, tak je povzbudím, aby měli lepší náladu. Snažím se jim být oporou, aby se cítili dobře a i díky tomu odváděli dobrou práci,” vysvětluje Martina.


Jaké byly její začátky kariérního postupu? V době výběrového řízení byla na oddělení nejmladší, a tak si nebyla rozhodnutím jistá. Přihlásila jsem se do výběrového řízení spíš díky impulsu od kolegů, kteří mě podporovali a domlouvali mi, abych to vyzkoušela,” říká Martina a zároveň doplňuje, že přihlášení brala nakonec jako výzvu, aby v budoucnu nemusela litovat, že to alespoň nezkusila.


Vedoucí pozici získala a tím, že své kolegy již znala, veděla, jakým způsobem ke každému individuálně přistupovat. A to brala jako výhodu. Aby byla ještě lepší vedoucí, doplňovala si manažerské schopnosti formou školení.


Jakou má Martina radu pro ostatní, kteří, stejně jako ona, zvažují kariérní postup z řad zaměstnanců? Je to hodně o povaze a komunikaci. Je fajn, že když člověk povýší, tak má stále podporu kolegů a přátel. A když mají kolegové i nějaké pochybnosti, tak je důležité to s nimi probrat,” říká usměvavá právnička.


Jakým způsobem na vedoucí pozici neusnout na vavřínech? Vnímá ve svém okolí předsudky vůči ženám? A jak si nastavuje work-life balance? I o tom mluví Martina Dvořáková v rámci živého streamu Právničky LIVE!, který můžete sledovat na odkazu zde.



bottom of page