top of page

Právničky LIVE! s elitními advokátkami i topmanažerkami

Jak více otevřít dveře nejvyšších pater advokacie pro ženy? Čím je specifická právnická práce v korporátním segmentu? A jak si najít srdcový obor práva? I na to se zaměřila živě vysílaná debata Právničky LIVE!, která se uskutečnila ve středu 13. března od 10:30. Debatu můžete sledovat zdarma na odkazu ZDE.


živý stream #prvních100let

 Pozvání do debat s moderátorem Jaroslavem Kramerem v rámci živého streamu #PRVNÍCH100LET přijalo sedm elitních advokátek i firemních právniček.

Sledujte debatu zdarma na odkazu ZDE.

V prvním panelu vystoupila Jana Sedláková, partnerka advokátní kanceláře Sedlakova Legal, která se ve své praxi zaměřuje na oblasti IT a softwarové právo, korporátní právo, due diligence a Investice. Dalším hostem byla Janka Brezániová, partnerka v advokátní kanceláři Taylor Wessing. Janka je vedoucí pracovněprávního oddělení kanceláře a ve své praxi se zaměřuje především na oblast zaměstnávání, důchodů a mobility. Tématem jejich debaty bylo například to, co Janu s Jankou přivedlo k jejich oblastem práva i to, jak náročné je udržovat se v obraze s neustálými změnami.

 

Tématem druhého panelu bylo třeba i to, jaká je nastupující generace expertek a expertů působících v oblasti nemovitostního nebo rodinného práva. I to, co je to „lidská advoakcie“. Vystoupila v něm Aneta Disman z pražské kanceláře Clifford Chance. Ve své praxi se zaměřuje na investice, divestice a správu aktiv v oblasti nemovitostí a stavebnictví. V debatě vystoupila také Paulína Macháčová, advokátka z Aegis Law. Paulína se zaměřuje zejména na fúze a akvizice, nemovitostní právo a soudní spory. Připojila se také vedoucí advokátka Veronika Bočanová z Havel & Partners, která se specializuje na oblast rodinného a pracovního práva.

 

Do poslední debaty přijaly pozvání tři úspěšné firemní expertky. Vystoupí Eva Pallová z D.A.S. právní ochrana, Petra Bernklau z Komerční banky a Martina Absolonová z Vodafone. Probraly, kde dnes vidí nenahraditelnou roli firemních právníků i to, jak se právničkám daří kombinovat náročné pracovní tempo s prostorem pro vlastní aktivity.



Pokud nechcete zmeškat novinky projektu #PRVNÍCH100LET, přihlaste se k odběru našeho newsletteru na domovské stránce webu.

bottom of page